Menu obiadowe

MENU OBIADOWE          

PONIEDZIAŁEK

DZIEŃ WOLNY

 

WTOREK         Naleśniki z twarogiem lub z dżemem (500g),

13.11.2018        woda z cytryną, cząstki jabłek

                              (razem 530kcal)(alergeny:mleko,jaja, gluten)

 

ŚRODA               Pulpety z warzywami w sosie pomidorowym (120g),

14.11.2018         ziemniaczki (150g), surówka z ogórka konserwowego(70g), woda z cytryną

                              (razem 455kcal)(alergeny: seler, mleko, gluten,jaja)

 

CZWARTEK       Kurczak z rożna (150g),

15.11.2018            ziemniaczki (150g),surówka z marchewki i jabłuszka (80g), woda z cytryną

                                (razem 540kcal)(alergeny: mleko, gluten, jaja,seler)

        

PIĄTEK                 Filecik rybny z dorsza lub paluszki rybne(120g)

 16.11.2018           ziemniaki(150 g), surówka  (80g), woda z cytryną

                                (razem 425 kcal) (alergeny: seler, mleko,jaja, gluten)       

 

PONIEDZIAŁEK    Zapiekanka makaronowa z kiełbaską , serem
19.11. 2018              i sosem pomidorowym(250g), woda z cytryną, ogórek świeży do chrupania
                                    (razem 550 kcal)(alergeny: seler,mleko,jaja, gluten)

 

WTOREK           Kotlet schabowy smażony(120g),

20.11.2018         ziemniaki(150 g), kapusta biała duszona z koperkiem (80g), woda z cytryną

                                (razem 614kcal)(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)

 

ŚRODA                 Kopytka(200g) na słodko z jogurtem naturalnym,

21.11.2018             lub kopytka z zasmażką i suróweczka(80g), woda z cytryną
                                (razem 460kcal)(alergeny: seler, mleko, gluten,jaja)

 

CZWARTEK       Gulasz drobiowy w ziołach(120g),

22.11.2018            ziemniaczki lub ryż (150g), suróweczka kolorowa (80g), woda z cytryną

                                  (razem 425kcal)(alergeny: seler, mleko, gluten,jaja)   

 

PIĄTEK             Zupa pomidorowa  (250ml)

23.11.2018        Pieczywo  (50g), placek drożdżowy(180ml)

                             (razem 370kcal) (alergeny: seler, mleko,jaja, gluten)

                                                 

 

(Zupka 250-350ml; Ziemniaczki 150-200g; Mięsko i Rybka 100-150g; Suróweczka80-100g;Dania mączne 200-250g; Napój 200ml)

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO 🙂

 

Telefon KUCHNIA:   667 420 002 lub 691 022 504

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 6,50zł

Gdy nie korzystamy z dofinansowania UM REDA                                                                      

 

                                                        WPŁATY MOŻNA DOKONAĆ PRZELEWEM:

P.H.U. JAKS S.C

ul. Dąbrowskiego 6, 84-230 Rumia,

NIP: 586-016-04-38

ING BANK ŚLĄSKI SA,

24 1050 1764 1000 0023 2599 1723

W tytule PRZELEWU Proszę o podanie : Imię, Nazwisko oraz NR SZKOŁY Dziecka.