Menu obiadowe

MENU OBIADOWE          

Poniedziałek

20.03.2023

Zupa Ogórkowa, pieczywo

(razem 420 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Wtorek

21.03.2023

Kurczak z rożna, ziemniaki, surówka wiosenna, woda

(razem 710 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

 ŚRODA
22.03.2023

Spaghetti Bolognese, woda

(razem 630 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

 CZWARTEK

23.03.2023

Kotlet Mielony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, woda

(razem 655 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

       PIĄTEK                 

24.03.2023

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki, woda

(razem 655 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

 PONIEDZIAŁEK 

27.03.2023

Zapiekanka makaronowa z kiełbaską i serem w sosie pomidorowym, woda

(razem 720 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

WTOREK

28.03.2023

Pieczeń Rzymska, kasza gryczana, surówka z ogórka, woda

(razem 695 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

              ŚRODA    

          29.03.2023      

Zupa Pomidorowa z makaronem, pieczywo

(razem 405 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

 CZWARTEK

30.03.2023

Pierś w panierce, ziemniaki, surówka coleslaw, woda

(razem 710 kcal) (alergeny, seler, mleko, jaja, gluten)

       PIĄTEK        

   31.03.2023

Kotlet rybny , ziemniaki, surówka , woda

(razem 670 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

GRAMATURA POSIŁKÓW

Zupa-250-300 ml,  Zupa Mleczna 250-300ml, Kanapki-150gr, Napoje Gorące-200ml

Skrobia-150gr, Mięso/Ryby-od 80 do100g, surówki80-100g, dania mączne 200-300g

 

 

Menu obiadowe w oddziale przedszkolnym  4/5 latków

Poniedziałek

20.03.2023

 

Śniadanie:Bułka z masłem, wędlinką konserwową i serem żółtym, ogórek świeży,

herbata czarna

Obiad:

Zupa Ogórkowa

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, jogurt naturalny

Podwieczorek: Marchewka do chrupania, krążki ryżowe i dżem

(razem 1115 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Wt0rek

21.03.2023

Śniadanie: Bułka z masłem i marmoladą, Owsianka

warzywko lub owoc

Obiad:  Zupa Krem z buraka z grzankami

                Kurczak z rożna, ziemniaki, surówka wiosenna

Podwieczorek: banan

(razem 1320 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Środa        
22.03.2023

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem roślinnym, twarogiem białym
z rzodkiewką, szyneczką  na sałacie , herbata owocowa

Obiad: Zupa Żurek

              Spaghetti Bolognese

Podwieczorek: Jogurt owocowy

(razem 1260 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Czwartek
23.03.
2023

Śniadanie:  Chlebek Oliwski z masłem szynką drobiową, Serkiem Almette,
pomidor,
herbata zielona

Obiad: Zupa Wielowarzywna

               Kotlet Mielony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty

Podwieczorek: Kolorowe kanapki

(razem 1300 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Piątek     

24.03.2023

Śniadanie: Bułka z masłem, Jajecznica ze szczypiorkiem,

                        Herbata z cytryną

Obiad: Zupa Rosół z drobnym makaronem

               Paluszki Rybne, ziemniaki, surówka z marchewki

Podwieczorek: Muffinki z jagodami

(razem 1215 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Poniedziałek

27.03.2023

Śniadanie: Chlebek Oliwski z masłem, szynką i serem żółtym,papryka,
Kakao

Obiad: Zupa Kartoflanka

                Zapiekanka makaronowa z kiełbaską i serem

Podwieczorek: Kisiel z owocami

(razem 1330 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Wt0rek

28.03.2023

Śniadanie: Pieczywo z masłem, Płatki  na mleku kukurydziane

                       Cząstka jabłka

Obiad: Zupa Barszcz Ukraiński

                Pieczeń Rzymska, kasza gryczana, surówka z ogórka

Podwieczorek:  Mandarynka i chlebek kukurydziany

(razem 1270 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

 Środa        
29.03.2023

Śniadanie: Bułka z masłem roślinnym, wędlinką krakowską, serkiem
kanapkowym,  rzodkiewka, Herbata miętowa

Obiad: Zupa Pomidorowa z makaronem

                  Placki ryżowe, jogurt waniliowy

Podwieczorek: Marchewka do chrupania i cząstki  jabłka

(razem 1295 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

 Czwartek
30.03.2023

Śniadanie:  Chleb z masłem serem żółtym na sałacie , wędlinką,

                         herbata czarna

Obiad: Zupa Krem z pieczarek z grzankami

               Pierś w panierce, ziemniaki, surówka coleslaw

Podwieczorek: Kolorowe kanapki

(razem 1340 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

Piątek     

31.03.2023   

Śniadanie: Bułka z masłem pastą rybną  , polędwicą sopocką, ogórek

                      herbata owocowa

Obiad: Zupa Koperkowa z ziemniakami

               Makaron z sosem owocowo-jogurtowym

Podwieczorek: Chlebek bananowy

(razem 1260 kcal) (alergeny: seler, mleko, jaja, gluten)

ŻYCZYMY SMACZNEGO 🙂

Koszt całodniowego wyżywienia w oddziale przedszkolnym wynosi 15 zł.

Deklaracja na obiady dla uczniów poniżej do pobrania. Obowiązuje abonament 5-dniowy.

Wpłaty za obiad z dofinansowania należy wpłacać
na konto Szkoły Podstawowej nr 5 w Redzie – numer konta 02 1160 2202 0000 0003 4213 0147.

deklaracja


Możliwość zakupienia pojedynczych obiadów bezpośrednio u firmy Cateringowej

w formie gotówkowej lub przelewem na konto. Koszt pojedynczego obiadu 10 zł.

P.H.U. JAKS S.C.

ul. DĄBROWSKIEGO 6, 84-230 RUMIA

667 420 002

NIP: 586-016-04-38,

ING BANK ŚLĄSKI SA,

24 1050 1764 1000 0023 2599 1723