Menu obiadowe

MENU OBIADOWE          

Poniedziałek,

12.10.2020

Zupa ziemniaczana z kiełbasą 350ml, pieczywo,

jabłko 1 szt, woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 1,3,4,6,7,9,10,11

Wtorek,

13.10.2020

Ziemniaki 150g, klopsiki gotowane w sosie pomidorowym 100g/50 g

surówka colesław 100g, pieczywo, woda z cytryną 200ml

ALERGENY:1,3,10

Środa,

14.10.2020

Dzień Edukacji Narodowej
Czwartek,

15.10.2020

Ziemniaki 150g, pieczeń rzymska 100g, pieczywo,

surówka z buraczków 100 g, woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 1,3

Piątek,

16.10.2020

Ziemniaki 150g, łosoś pieczony 100g, pieczywo

surówka z  kapusty  pekińskiej 100g, woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 3,4,10

 
Poniedziałek,

19.10.2020

Zupa szczawiowa z kiełbasą 350ml, pieczywo, melon 80g.,

woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 1,3,4,6,7,9,10,11

Wtorek,

20.10.2020 r.

Ziemniaki 150g, kotlety mielone 100g,

kapusta czerwona 100g, pieczywo, woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 1,3,7

Środa,

21.10.2020 r.

makaron łazanki z kapustą i kiełbasą 300 g,

pieczywo,  woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 1,3,4,6,7,9,10,11

Czwartek,

22.10.2020 r.

Kwaśnica z ziemniakami 350g, jabłko 1szt,

pieczywo, woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 7,91,3,4,6,7,9,10,11

Piątek,

23.10.2020 r.

Ryż zapiekany z  jabłkiem i maślanką 300g

pieczywo, woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 1,3,7

Oznaczenia alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenki siarki i siarczycy.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO 🙂

 

 

                                          

Firma Cateringowa:

Food Investment S.A.

ul. Spokojna 4, 81-549 Gdynia

NIP: 701-025-21-78