Menu obiadowe

MENU OBIADOWE          

Poniedziałek,

18.01.2021 r.

Zupa grochówka  300 ml, pieczywo,

mandarynka 1 szt, woda z cytryną 200 ml

ALERGENY: 1,3,4,6,7,9,10,11

Wtorek,

19.01.2021 r.

Ziemniaki 150 g, klops drobiowy gotowany w sosie pietruszkowym 100 g/50 g, pieczywo,

surówka z białej kapusty 100 g, woda z cytryną 200 ml

ALERGENY:1,3,7,10

Środa,

20.01.2021 r.

Risotto w warzywami i kurczakiem  300 g,

pieczywo, woda z cytryną 200 ml

ALERGENY: 9

Czwartek,

21.01.2021 r.

Kasza jęczmienna 150 g, pieczeń rzymska 100 g, pieczywo,

 marchewka duszona 100 g, woda z cytryną 200 ml

ALERGENY: 1,3,7

Piątek,

22.01.2021 r.

Pomidorowa z makaronem 300 ml, bułka maślana 1 szt., pieczywo, woda z cytryną 200ml

ALERGENY: 1,3,7,9

 
Poniedziałek,

25.01.2021 r.

Zupa krupnik 300 ml, pieczywo, gruszka 1 szt.,

woda z cytryną 200 ml

ALERGENY: 1,9

Wtorek,

26.01.2021 r.

Kasza jęczmienna 150 g, surówka z buraków 100 g,

pulpet drobiowy w sosie własnym 100 g/50 g

pieczywo, woda z cytryną 200 ml

ALERGENY: 1,3,9

Środa,

27.01.2021 r.

Rosół z makaronem 300 ml, jogurt owocowy 1 szt.

pieczywo,  woda z cytryną 200 ml

ALERGENY: 1,3,7,9

Czwartek,

28.01.2021 r.

Ryż 150 g, pieczywo, woda z cytryną 200 ml

kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami 150 g

ALERGENY:

Piątek,

29.01.2021 r.

Ziemniaki 150 g, kotlet rybny 100 g, pieczywo,

surówka z kapusty kiszonej 100 g,  woda z cytryną 200 ml

ALERGENY: 1,3,4

Oznaczenia alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenki siarki i siarczycy.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

ŻYCZYMY SMACZNEGO 🙂

 

W związku z powrotem uczniów klas I – III do nauki stacjonarnej informujemy, iż aby uczeń mógł korzystać z obiadów od dnia 18.01.2021 r. należy dokonać wpłaty na dotychczasowe konto do dnia 14.01.2021 r. W drodze wyjątku płatności można dokonać do dnia 17.01.2021r., ale wówczas należy wysłać na adres obiady@sp5reda.pl potwierdzenie dokonanej wpłaty.

                                          

Firma Cateringowa:

Food Investment S.A.

ul. Spokojna 4, 81-549 Gdynia

NIP: 701-025-21-78